Torsdag d. 16. jan. 2014 kl. 19.30 på Naturhistorisk Museum
(Bygning 1141 i BioX lokalerne)

   
Bemærk: Som følge af det aflyste julemøde vil der kl. 18.30-19.30 - umiddelbart inden aftenens foredrag - blive afholdt et forsinket og stærkt komprimeret jule-møde, hvor vi vil kåre vinderne af ØBF's fotokonkurrence 2013. 

   
Lissi Skriver og Allan Janniche har i årene 2009, 2010 og 2011 tilbragt i alt 66 dage på Gotland indenfor perioden 2. juni til 7. juli. Det har givet fantastiske naturoplevelser med masser af fugle, orkideer, sommerfugle og enestående landskaber.

Blandt fuglene kan nævnes lærkefalk, høgesanger, lundsanger, rødhalset gås, kærløber m.m. Det er blevet til mere end 30 forskellige orkideer, hvor fruesko, mosegøgeurt, rød skovlilje, rød hullæbe og mygblomst er nogle af højde-punkterne, mens svalehale, apollo, bjergvejrandøje og sortplettet bredpande topper blandt sommerfuglene.

Landskaberne og ikke mindst de forskellige rauk-områder, bl.a. Hunden ved Gamla Hamn på Fårö, Lergravsporten og Holmhäller, trænger ind i sjælen. Et af favoritlandskaberne er Hall-Hangvar Naturreservat, hvor man på en aftentur har natravne, skovsnepper og hedelærker sværmende om ørerne.

gotland holmhaeller allanjanniche
Slangetunge/blåeld (Ophioglossum vulgatum) og rauker ved Holmhäller, Gotland. Foto: Allan Janniche.