Torsdag d. 4. okt. 2018 kl. 19.30 på Naturhistorisk Museum

(Bygning 1141 i BioX-lokalerne)


Foredrag ved Allan Janniche. Allan og Lissi har tilbragt 61 dage i Sverige i 2017: I april 14 dage i Uppland, Närke og Vestergötland; i maj syv dage på Öland med besøg på Högby Pirfyr, Kappeludden, Lilla Horns Löväng og andre lokaliteter, som kun sjældent præsenteres ved foredrag; i juli 21 dage i Jämtland, Lappland, Dalarna, Närke og Skåne; og endelig i oktober tolv dage på Gotland.

2017 alvange dalalven ajanniche
Älvänge ved Dalälven, Gysing; april 2017. Foto: Allan Janniche.


Öland og Gotland er kendt for deres orkideér, men Jämtland står ikke tilbage med forekomster af brunkulle, fruesko, flueblomst og mange andre i kalkrige områder som Vikekäret, Vackermyren og Tysjöarna. Stenkenjokk er et let tilgængeligt fjeldområde, hvor vejen åbnes på Sveriges nationaldag 6. juni, og så er det lige meget, om sneplove skal køre i døgndrift i dagevis, for at ruten kan blive farbar!

2017 hogbypirfyr oland ajanninche
Högby Pirfyr, Öland; maj 2017. Foto: Allan Janniche.


En fuglesø, som nok står lidt i skyggen af Hornborgasjön og Tåkern er Kvismaren, men den kunne passende indgå i ”de tre store fuglesøer”. Endelig kommer vi på tur i to af Sveriges Nationalparker; Hamre i Härjedalen med bl.a. hjerpe og tretået spætte; og Garphyttan i Närke, et gammelt kulturlandskab med blomsterrige enge. Vi kommer også forbi Öland i maj og Gotland i oktober.

DOF er inviteret til foredraget.

2017 stenkenjokk  jamtland ajanniche
Stenkenjokk, Jämtland; juli 2017. Foto: Allan Janniche.