Ekskursion søndag d. 3. okt. 2010.
 

falco peregrinus.oebf
Vandrefalk ved Nissum Fjord.
  

Fra programmet: I starten af oktober vil vi besøge nogle fuglerige områder i Vestjylland. Foreløbig regner vi med at besøge Harboøre og Nissum Fjord, hvor der er gode chancer for mange gæs, ænder og vadefugle og dermed også rovfugle, som f.eks. Vandrefalk. Hvis tiden tillader det vil vi også besøge Klosterheden og se hvordan bæverne har påvirket området. Vi kører fra Århus-området ved 7-tiden i privatbiler, mødested og -tid aftales individuelt. Vi er hjemme sent om eftermiddagen.

Tilmelding senest d. 26. september Til lederen Jørgen Mørup på mail This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it - meddel venligst om du har bil eller ønsker plads, samt evt. telefonnummer (helst mobil). Medbring varmt, vand- og vindtæt tøj, samt mad og drikke til en lang dag i felten og 250 kroner til chaufføren. Hvis vejret bliver helt umuligt aflyses eller flyttes turen.

dovns_klint_2010_10_03_jmoerup
Udsigt fra Dovns Klint i stormvejr, 3. oktober 2010.
 

Hård østlig vind gjorde at de 3 tilmeldte flyttede turen geografisk og i stedet besøgte Langeland! Vi var på plads ved Dovns Klint ved solopgang og så bl.a. Lærkefalk samt Dværgmåge og især mange trækkende Blisgæs og Mørkbugede Knortegæs. Resten af dagen belv brugt på eftersøgning af sjældne måger og ved Tryggelev Nor. Et af skjulene ved Tryggelev gav meget fine observationer af andefugle - blandt andet adskillige Knarænder og en familie af Blisgæs.