Torsdag d. 30. jan. 2014 kl. 19.30 på Naturhistorisk Museum
(Bygning 1141 i BioX lokalerne)
 

Den dygtige fuglefotograf Flemming Hørsted har flere gange besøgt Florida og vil denne aften høste af sin viden krydret med smukke fotos af fugle og andre dyr ved sandstrande, koralrev og ferskvandssumpe m.m.

Området byder på saltvandskrokodiller, alligatorer, søkøer, samt mange arter af rovfugle, hejrer, vadefugle og underfundige småfugle. Her yngler fiskeørn i lystbådehavnene og man kan se snegleglenten på jagt efter snegle. Ifølge Flemming et fantastisk rejseland, som man kan komme til for en overkommelig pris, møde venlige mennesker og besøge Disney World m.m. Denne aften kan du naturligvis også få gode rejsetips.

florida flemminghoersted
Rosenskestork/Roseate spoonbill (Platalea ajaja). Foto: Flemming Hørsted.


 

Torsdag d. 16. jan. 2014 kl. 19.30 på Naturhistorisk Museum
(Bygning 1141 i BioX lokalerne)

   
Bemærk: Som følge af det aflyste julemøde vil der kl. 18.30-19.30 - umiddelbart inden aftenens foredrag - blive afholdt et forsinket og stærkt komprimeret jule-møde, hvor vi vil kåre vinderne af ØBF's fotokonkurrence 2013. 

   
Lissi Skriver og Allan Janniche har i årene 2009, 2010 og 2011 tilbragt i alt 66 dage på Gotland indenfor perioden 2. juni til 7. juli. Det har givet fantastiske naturoplevelser med masser af fugle, orkideer, sommerfugle og enestående landskaber.

Blandt fuglene kan nævnes lærkefalk, høgesanger, lundsanger, rødhalset gås, kærløber m.m. Det er blevet til mere end 30 forskellige orkideer, hvor fruesko, mosegøgeurt, rød skovlilje, rød hullæbe og mygblomst er nogle af højde-punkterne, mens svalehale, apollo, bjergvejrandøje og sortplettet bredpande topper blandt sommerfuglene.

Landskaberne og ikke mindst de forskellige rauk-områder, bl.a. Hunden ved Gamla Hamn på Fårö, Lergravsporten og Holmhäller, trænger ind i sjælen. Et af favoritlandskaberne er Hall-Hangvar Naturreservat, hvor man på en aftentur har natravne, skovsnepper og hedelærker sværmende om ørerne.

gotland holmhaeller allanjanniche
Slangetunge/blåeld (Ophioglossum vulgatum) og rauker ved Holmhäller, Gotland. Foto: Allan Janniche.

 

Torsdag den 5. dec. 2013, kl. 19.30 på Naturhistorisk Museum
(Bygning 1141 i BioX lokalerne)

julemoede oebf  
Søren Brandt står for mødet. En hyggeaften med gløgg, knas og billeder. Tag dine digitale fotos med og deltag i konkurrencerne om årets billeder i kate-gorierne: ”Billeder med øjne” (fx en fugl), ”Billeder uden øjne” (fx et landskab) og ”Sjove billeder”. Du må deltage med max. tre billeder i hver kategori. Billeder til konkurrencen mailes senest d. 1. dec. til: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Der er præmier til vinderne. Desuden må du vise max. 50 digitale billeder (tag dog gerne lidt ekstra med), og også gerne en lille videofilm eller fortælle om din ”Årets Oplevelse”.

 

Torsdag d. 14. nov. 2013, kl. 19.30 på Naturhistorisk Museum
(Bygning 1141 i BioX-lokalerne)


Allan Janniche har i årene 2005, 2007, 2008 og 2012 sammen med Lissi Skriver besøgt Uppland for at se og lytte efter ugler og spætter. Fire besøg i marts har hver været af en uges længde. Turene var ret forskellige såvel vejrmæsigt som fuglemæssigt. Men det er blevet til arter som spurveugle, perleugle, slagugle, lapugle, tretået spætte, gråspætte, lille flagspætte, urfugl og tjur, m.fl.

Vi besøger nogle fine lokaliteter, bl.a. i Färnebofjärdens Nationalpark, Fiby Urskog, Panseruddens Naturreservat på ugleruten mellem Harg og Knutby. Der vil desuden være et mindre indslag med dias fra en tur i maj 2004 til bl.a. Fiby Urskog og Färnebofjärden.

uppland fibyurskog allanjanniche
Tretået Spætte (Picoides tridactylus), Fiby Urskog. Foto: Allan Janniche.

uppland panserudden allanjanniche
Panseruddens Naturreservat, Uppland. Foto: Allan Janniche.

 

Torsdag d. 31. okt. 2013, kl. 19.30 på Naturhistorisk Museum
(Bygning 1141 i BioX-lokalerne)

   

Hanne og Søren Højager besøgte Mallorca i perioden 21/4-6/5 2013, ikke for at deltage i de legendariske grisefester, men for at se lidt på øens naturrigdomme. Det blev en stor oplevelse, specielt fuglemæssigt. Særlig ét område - s’Albufera - skiller sig ud som en superlokalitet, der kan minde lidt om Vejlerne, men er langt lettere tilgængeligt. Her er konstateret over 300 fuglearter, hvoraf hele 64 er ynglende. Øen byder endvidere på spændende bjerglokaliteter og store kulturrigdomme.

Søren Højager vil denne aften vise billeder fra turen.

mallorca 2013 shoejager
Silkehejre (Egretta garzetta), Mallorca 2013. Foto: Søren Højager.

 
More Articles...